På Danmarks Tekniske Museums Uddannelsesdage kommer I både til at møde ungdoms- og videregående uddannelser, samt større og mindre virksomheder og rollemodeller, der arbejder med STEM og har den grønne omstilling til fælles. STEM står for Science, Technology, Engineering and Mathmatics, og det er med disse fag mange af klimaproblemerne kan løses.
Vi opdaterer løbende hvem du kan møde i 2022, og tager forbehold for ændringer. Der kan af hensyn til rollemodeller og virksomheders mulighed for at deltage, være mindre forskelle i programmerne for de to dage.
* Program og indhold opdateres løbende.
NEXT +
EUX Tømrer & Industritekniker
EUX tømrer: Som Eux tømrer kan du lære at bygge bæredygtigt, samtidig med at du bliver klar til at kunne læse videre som f.eks. arkitekt og kunne skabe fremtidens miljøvenlige huse. Forløbet er en skøn blanding af bogligt og praktisk arbejde og så kan du tilmed få løn under noget af din uddannelse. Eux tømrer er til dig, der kan lidt af det hele.
Industritekniker: Industriteknikeren er metallets snedker. Du tegner og skærer, drejer og fræser alt i metal. Du sørger for smådele til El biler, satellitter og i særdeleshed vindmøller. Du arbejder med cnc-maskiner og robotter. Hvis der er en lille opfinder i maven på dig, og du gerne vil være en af praktikerne i den grønne omstilling, vil du synes det er en skæg uddannelse.
U/NORD +
HTX, Elektriker & VVS
Med en uddannelse som Elektriker eller VVS’er fra U/NORD er du sikret en nøglerolle i den grønne omstilling. Du bliver den grønne kriger, der kommer til at binde teknologierne sammen. EL, styring, vand, varme og køling bliver alle de elementer, der sikrer at vores samfund klarer vores klimamål.
Som Elektriker eller VVS’er fra U/NORD er du sikret en fremtidssikret uddannelse, og der er tæt på 100 % jobgaranti. Den foregår i et spændene og dynamisk uddannelsesmiljø på Nordsjællands største tekniske skole, hvor der er mange muligheder.
Nøgleordene i disse to uddannelser er styring og regulering, adgangskontrol, data, aircondition, ventilation, varmepumper, solcelle (el), Solfanger (Vand), vindmøller.
Alle de vigtige byggesten i den grønne omstilling.
Mød elever og undervisere fra HTX der arbejder med bæredygtighed og grøn omstilling
På U/NORD Helsingør arbejder vi med flere aspekter af grøn omstilling. Bæredygtighed, CO2 kompensering af studieture, genbrug, indbygget planlagt forældelse, stærehoteller, cirkulær økonomi med mere. Vi er ikke eksperter, men meget nysgerrige. Er CO2 lagring svaret? Er det de ”snilde teknologier” der skal redde os, og hvad kan du selv gøre.
På vores Handelsgymnasium, HTX, starter vi en bæredygtig studieretning til august 2022.
Roskilde Tekniske Skole +
Grøn håndværker
Med en grøn erhvervsuddannelse lærer du at bruge hænder og hoved. Planter spiller en central rolle i produktion af fødevarer eller når der skal dyrkes træ til bæredygtigt byggeri. I byen skal øgede mængder af vand håndteres og der skal skabes grønne åndehuller for både dyr og mennesker. Med en grøn erhvervsuddannelse får du kendskab til grønne teknologier, jord, vand, planter og dyr – og du kan gøre en konkret og praktisk forskel for vores fremtid. Kompetencer, som der er mangel på og som efterspørges i vores samfund.
Aalborg Universitet, København +
Teknoantropologi, Bæredygtigt design, By, energi og miljø-planlægning, Sustainable Cities & Landinspektør
Landinspektørvidenskab (BA & KA): Som landspektør kan du være med til at udforme fremtidens byer i Danmark. Dit arbejdsfelt er bredt, og udover at arbejde med opmåling og kortlægning, kan du bl.a. være med til at udvikle grønne løsninger inden for naturgenopretning og klimatilpasning.
Teknoantropologi (BA & KA): Som Teknoantropolog arbejder du med samspillet mellem mennesker og teknologi inden for et givent område, fx miljø eller sundhed. Du er med til at sikre ansvarlig brug af teknologi i fremtiden.
Bæredygtigt Design (BA & KA): Den bæredygtige design-ingeniør er en ingeniør med socialt ansvar. Du kan være med til at skabe fremtidens bæredygtige produkter og systemer, eller du kan hjælpe organisationer med at tilpasse sig fremtidens klimaforandringer.
By-, Energi og Miljøplanlægning (BA) + Sustainable Cities (KA): Denne type ingeniøruddannelse har fokus på at udvikle og skabe fremtidens bæredygtige byer. Du kan arbejde med, hvordan vi tager os af klimaforandringer og miljømæssige problemer i vores byer i fremtiden – og hvordan vi gør vores infrastruktur mere bæredygtig.
Professionshøjskolen Absalon +
Bioteknologi & Maskinteknologi
DIPLOMINGENIØR I BIOTEKNOLOGI (3½ år inkl. praktik)
Som studerende til diplomingeniør i bioteknologi i Biotekbyen Kalundborg lærer du i et lille koncentreret miljø at finde det store i det små i samarbejde med førende biotekvirksomheder. Du lærer om de bioteknologiske processer, der foregår ved produktionen af medicin, fødevarer og på miljøområdet, som fx hvordan celler anvendes som små fabrikker i produktion af medicin og fødevarer eller ved rensning af spildevand eller i bioprocesanlæg, der omdanner affald til energi.
DIPLOMINGENIØR I MASKINTEKNOLOGI (3½ år inkl. praktik)
Som studerende til diplomingeniør i maskinteknologi i Kalundborg, kan du være med til at sikre fremtidens bæredygtige produkter ved at skabe innovative tekniske løsninger på konkrete problemer, der kan få en stor betydning i industriel sammenhæng. Du bliver en del af et lille og højt koncentreret miljø, hvor vi udvikler tekniske løsninger gennem anvendelse af nyeste teknologi inden for CAD/CAM, prototyping og simulering. Du bliver fremtidens tekniske problemløser.
KEA +
KEAs energiuddannelser Energiteknolog og Energimanagement samt grøn produktudvikling med Produktionsteknologuddannelsen.
På KEA er bæredygtighed er en grundlæggende parameter for, hvordan vi tænker og handler. Vi uddanner til at sikre bl.a. bæredygtige byggerier, bæredygtig teknologi og bæredygtigt design. På KEA siger vi, at du skal ikke bare vide, du skal kunne. Derfor har alle vores 33 videregående uddannelser fokus på at skabe praktiske løsninger til erhvervslivet. Vil du være med til at drive den bæredygtige udvikling? Kom og hør om dine muligheder på KEA.
VIA University College +
VIAs ingeniøruddannelser
Som kommende Maskiningeniør fra VIA i Horsens, vil du fra dag et kunne være med til at udvikle fremtidens bæredygtige teknologier eller maskiner til nye bæredygtige materiale eller produktions set-up. Du bliver i stand til at sætte dit aftryk på fremtidens industri, som står overfor store udfordringer i at tilpasse sig en ny bæredygtig dagsorden globalt set. På VIAs Ingeniøruddannelser vil du blive en del af et spændende og teknisk miljø, hvor læringen ofte foregår i projektgrupper. På maskiningeniøruddannelsen arbejder vi med de nyeste teknologier, energistyring, regulering, automatisering og meget mere. Vi lægger vægt på, at du som person er klar til at indgå i projekter drevet af industrien. Du bliver Made to Make.
Som kommende Global Business Engineer fra VIAs campus i Aarhus eller Horsens, vil du fra dag et kunne være med til enten at udvikle, producere eller markedsføre fremtidens bæredygtige teknologier. Du vil med udgangspunkt i din valgte specialisering enten fordybe dig i fremtidens teknologier eller i digitale løsninger, der begge skal understøtte nye bæredygtige materialer, produkter, maskiner eller produktions set-up. Som VIA GBE-ingeniør vil du kunne sætte dit aftryk på den globale fremtidige industri, som står overfor store udfordringer i at tilpasse sig en ny bæredygtig dagsorden globalt set. På VIAs Ingeniøruddannelse bliver du en del af et spændende og teknisk miljø, hvor læringen ofte foregår i projektgrupper. På GBE arbejder vi med de nyeste teknologier, kommunikation, forretningsdelen af en virksomhed og meget mere. Vi lægger vægt på, at du som person er klar til at indgå i projekter drevet af den globale industri. Du bliver Made to Make.
Som kommende Produktionsingeniør fra VIA i Horsens, vil du fra dag et kunne være med til at designe, simulere og frembringe fremtidens bæredygtige teknologier eller maskiner til nye bæredygtige materiale eller produktions set-up. Du får en specialisering indenfor Industri 4.0, hvilket betyder, at du vil kunne sætte dit aftryk på den fremtidige industri, som står overfor store udfordringer i at tilpasse sig en ny bæredygtig dagsorden globalt set. Du bliver en del af et spændende og teknisk miljø, hvor læringen ofte foregår i projektgrupper. På uddannelsen arbejder vi med de nyeste teknologier, simulering og digitale tvillinger i kombination med en grundlæggende forståelse for produktionsstyring, supply chain set-up, ledelse og meget mere. Vi lægger vægt på, at du som person er klar til at indgå i projekter drevet af industrien. Du bliver Made to Make.
Som kommende Klimaingeniør bliver du fra dag et i stand til at sætte et positivt aftryk på verden ved at arbejde med fremtidens løsninger til at håndtere klimaforandringer og oversvømmelser. På uddannelsen lærer du blandt andet om klima og bæredygtighed, forsyning af vand og varme til fremtidens store bysamfund og sikring mod oversvømmelser fra skybrud. Du får viden og kompetencer, som verden i stigende grad får brug for, og ikke mindst en uddannelse med mulighed for at arbejde med klima og bæredygtighed i hele verden.
Undervisningen foregår ofte i projektgrupper med input fra undervisere og gæstelærere, i laboratorier og i projekter med virksomheder. Under uddannelsen møder du mange af de virksomheder, som du kommer til arbejde sammen med i løbet af din videre karriere.
I praktikken kan du i 20 uger prøve kræfter med opgaver som klimaingeniør i en dansk eller udenlandsk virksomhed. Det kan være rådgivende ingeniørvirksomheder, kommuner, NGOer og lignende.
Målet er at du som klimaingeniør efter 3,5 års uddannelse er klar til at gøre en forskel for virksomhederne – og samfundet. Du bliver Made to Make.
Københavns Professionshøjskole +
KPs læreruddannelse
Som lærer har du mulighed for at påvirke den grønne omstilling indefra.
EEO+
Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Kom og hør unge fra Erhvervsskolernes Elevorganisation fortælle, hvorfor de har valgt den uddannelse de har, hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse og hvad de laver i deres fag.
DTU +
Mød ph.d.-studerende fra DTU, som vil fortælle om deres forskningsprojekt og hvordan det potentielt kan bidrage til en bæredygtig udvikling af samfundet. De vil også fortælle, hvordan det er at være ph.d.-studerende på DTU, og hvorfor de har valgt en spirende karriere som forskere.
KNUD E. HANSEN+
Kom om mød skibsdesign virksomheden fra Helsingør. Vi designer alle typer fartøjer til verdensmarkedet og har gjort det siden 1937. Vores dygtige ingeniører arbejder i høj grad med energioptimering og grønne løsninger.
Monica Hartvigsen +
Monica arbejder bl.a. i sin ph.d. med bakterier der kan farve tekstiler.
Agrain +
Agrain arbejder med cirkulære fødevarer. Ved at udnytte restproduktionen fra øl, kan de lave nye produkter vi kan spise.
BrickCycling +
BrickCycling laver nye mursten ud af gamle, knuste mursten, så materialet kan genbruges.
Grey Water Solution +
Grey Water Solution har lavet et system til at recirkulere badevand, der kan anvendes videre til toiletskyl.
På Danmarks Tekniske Museums Uddannelsesdage kommer I både til at møde ungdoms- og videregående uddannelser, samt større og mindre virksomheder og rollemodeller, der arbejder med STEM og har den grønne omstilling til fælles. STEM står for Science, Technology, Engineering and Mathmatics, og det er med disse fag mange af klimaproblemerne kan løses.
Vi opdaterer løbende hvem du kan møde i 2022, og tager forbehold for ændringer. Der kan af hensyn til rollemodeller og virksomheders mulighed for at deltage, være mindre forskelle i programmerne for de to dage.
* Program og indhold opdateres løbende.
NEXT +
EUX Tømrer & Industritekniker
EUX tømrer: Som Eux tømrer kan du lære at bygge bæredygtigt, samtidig med at du bliver klar til at kunne læse videre som f.eks. arkitekt og kunne skabe fremtidens miljøvenlige huse. Forløbet er en skøn blanding af bogligt og praktisk arbejde og så kan du tilmed få løn under noget af din uddannelse. Eux tømrer er til dig, der kan lidt af det hele.
Industritekniker: Industriteknikeren er metallets snedker. Du tegner og skærer, drejer og fræser alt i metal. Du sørger for smådele til El biler, satellitter og i særdeleshed vindmøller. Du arbejder med cnc-maskiner og robotter. Hvis der er en lille opfinder i maven på dig, og du gerne vil være en af praktikerne i den grønne omstilling, vil du synes det er en skæg uddannelse.
U/NORD +
HTX, Elektriker & VVS
Med en uddannelse som Elektriker eller VVS’er fra U/NORD er du sikret en nøglerolle i den grønne omstilling. Du bliver den grønne kriger, der kommer til at binde teknologierne sammen. EL, styring, vand, varme og køling bliver alle de elementer, der sikrer at vores samfund klarer vores klimamål.
Som Elektriker eller VVS’er fra U/NORD er du sikret en fremtidssikret uddannelse, og der er tæt på 100 % jobgaranti. Den foregår i et spændene og dynamisk uddannelsesmiljø på Nordsjællands største tekniske skole, hvor der er mange muligheder.
Nøgleordene i disse to uddannelser er styring og regulering, adgangskontrol, data, aircondition, ventilation, varmepumper, solcelle (el), Solfanger (Vand), vindmøller.
Alle de vigtige byggesten i den grønne omstilling.
Mød elever og undervisere fra HTX der arbejder med bæredygtighed og grøn omstilling
På U/NORD Helsingør arbejder vi med flere aspekter af grøn omstilling. Bæredygtighed, CO2 kompensering af studieture, genbrug, indbygget planlagt forældelse, stærehoteller, cirkulær økonomi med mere. Vi er ikke eksperter, men meget nysgerrige. Er CO2 lagring svaret? Er det de ”snilde teknologier” der skal redde os, og hvad kan du selv gøre.
På vores Handelsgymnasium, HTX, starter vi en bæredygtig studieretning til august 2022.
Roskilde Tekniske Skole +
Grøn håndværker
Med en grøn erhvervsuddannelse lærer du at bruge hænder og hoved. Planter spiller en central rolle i produktion af fødevarer eller når der skal dyrkes træ til bæredygtigt byggeri. I byen skal øgede mængder af vand håndteres og der skal skabes grønne åndehuller for både dyr og mennesker. Med en grøn erhvervsuddannelse får du kendskab til grønne teknologier, jord, vand, planter og dyr – og du kan gøre en konkret og praktisk forskel for vores fremtid. Kompetencer, som der er mangel på og som efterspørges i vores samfund.
Aalborg Universitet, København +
Teknoantropologi, Bæredygtigt design, By, energi og miljø-planlægning, Sustainable Cities & Landinspektør
Landinspektørvidenskab (BA & KA): Som landspektør kan du være med til at udforme fremtidens byer i Danmark. Dit arbejdsfelt er bredt, og udover at arbejde med opmåling og kortlægning, kan du bl.a. være med til at udvikle grønne løsninger inden for naturgenopretning og klimatilpasning.
Teknoantropologi (BA & KA): Som Teknoantropolog arbejder du med samspillet mellem mennesker og teknologi inden for et givent område, fx miljø eller sundhed. Du er med til at sikre ansvarlig brug af teknologi i fremtiden.
Bæredygtigt Design (BA & KA): Den bæredygtige design-ingeniør er en ingeniør med socialt ansvar. Du kan være med til at skabe fremtidens bæredygtige produkter og systemer, eller du kan hjælpe organisationer med at tilpasse sig fremtidens klimaforandringer.
By-, Energi og Miljøplanlægning (BA) + Sustainable Cities (KA): Denne type ingeniøruddannelse har fokus på at udvikle og skabe fremtidens bæredygtige byer. Du kan arbejde med, hvordan vi tager os af klimaforandringer og miljømæssige problemer i vores byer i fremtiden – og hvordan vi gør vores infrastruktur mere bæredygtig.
Professionshøjskolen Absalon +
Bioteknologi & Maskinteknologi
DIPLOMINGENIØR I BIOTEKNOLOGI (3½ år inkl. praktik)
Som studerende til diplomingeniør i bioteknologi i Biotekbyen Kalundborg lærer du i et lille koncentreret miljø at finde det store i det små i samarbejde med førende biotekvirksomheder. Du lærer om de bioteknologiske processer, der foregår ved produktionen af medicin, fødevarer og på miljøområdet, som fx hvordan celler anvendes som små fabrikker i produktion af medicin og fødevarer eller ved rensning af spildevand eller i bioprocesanlæg, der omdanner affald til energi.
DIPLOMINGENIØR I MASKINTEKNOLOGI (3½ år inkl. praktik)
Som studerende til diplomingeniør i maskinteknologi i Kalundborg, kan du være med til at sikre fremtidens bæredygtige produkter ved at skabe innovative tekniske løsninger på konkrete problemer, der kan få en stor betydning i industriel sammenhæng. Du bliver en del af et lille og højt koncentreret miljø, hvor vi udvikler tekniske løsninger gennem anvendelse af nyeste teknologi inden for CAD/CAM, prototyping og simulering. Du bliver fremtidens tekniske problemløser.
KEA +
KEAs energiuddannelser Energiteknolog og Energimanagement samt grøn produktudvikling med Produktionsteknologuddannelsen.
På KEA er bæredygtighed er en grundlæggende parameter for, hvordan vi tænker og handler. Vi uddanner til at sikre bl.a. bæredygtige byggerier, bæredygtig teknologi og bæredygtigt design. På KEA siger vi, at du skal ikke bare vide, du skal kunne. Derfor har alle vores 33 videregående uddannelser fokus på at skabe praktiske løsninger til erhvervslivet. Vil du være med til at drive den bæredygtige udvikling? Kom og hør om dine muligheder på KEA.
VIA University College +
VIAs ingeniøruddannelser
Som kommende Maskiningeniør fra VIA i Horsens, vil du fra dag et kunne være med til at udvikle fremtidens bæredygtige teknologier eller maskiner til nye bæredygtige materiale eller produktions set-up. Du bliver i stand til at sætte dit aftryk på fremtidens industri, som står overfor store udfordringer i at tilpasse sig en ny bæredygtig dagsorden globalt set. På VIAs Ingeniøruddannelser vil du blive en del af et spændende og teknisk miljø, hvor læringen ofte foregår i projektgrupper. På maskiningeniøruddannelsen arbejder vi med de nyeste teknologier, energistyring, regulering, automatisering og meget mere. Vi lægger vægt på, at du som person er klar til at indgå i projekter drevet af industrien. Du bliver Made to Make.
Som kommende Global Business Engineer fra VIAs campus i Aarhus eller Horsens, vil du fra dag et kunne være med til enten at udvikle, producere eller markedsføre fremtidens bæredygtige teknologier. Du vil med udgangspunkt i din valgte specialisering enten fordybe dig i fremtidens teknologier eller i digitale løsninger, der begge skal understøtte nye bæredygtige materialer, produkter, maskiner eller produktions set-up. Som VIA GBE-ingeniør vil du kunne sætte dit aftryk på den globale fremtidige industri, som står overfor store udfordringer i at tilpasse sig en ny bæredygtig dagsorden globalt set. På VIAs Ingeniøruddannelse bliver du en del af et spændende og teknisk miljø, hvor læringen ofte foregår i projektgrupper. På GBE arbejder vi med de nyeste teknologier, kommunikation, forretningsdelen af en virksomhed og meget mere. Vi lægger vægt på, at du som person er klar til at indgå i projekter drevet af den globale industri. Du bliver Made to Make.
Som kommende Produktionsingeniør fra VIA i Horsens, vil du fra dag et kunne være med til at designe, simulere og frembringe fremtidens bæredygtige teknologier eller maskiner til nye bæredygtige materiale eller produktions set-up. Du får en specialisering indenfor Industri 4.0, hvilket betyder, at du vil kunne sætte dit aftryk på den fremtidige industri, som står overfor store udfordringer i at tilpasse sig en ny bæredygtig dagsorden globalt set. Du bliver en del af et spændende og teknisk miljø, hvor læringen ofte foregår i projektgrupper. På uddannelsen arbejder vi med de nyeste teknologier, simulering og digitale tvillinger i kombination med en grundlæggende forståelse for produktionsstyring, supply chain set-up, ledelse og meget mere. Vi lægger vægt på, at du som person er klar til at indgå i projekter drevet af industrien. Du bliver Made to Make.
Som kommende Klimaingeniør bliver du fra dag et i stand til at sætte et positivt aftryk på verden ved at arbejde med fremtidens løsninger til at håndtere klimaforandringer og oversvømmelser. På uddannelsen lærer du blandt andet om klima og bæredygtighed, forsyning af vand og varme til fremtidens store bysamfund og sikring mod oversvømmelser fra skybrud. Du får viden og kompetencer, som verden i stigende grad får brug for, og ikke mindst en uddannelse med mulighed for at arbejde med klima og bæredygtighed i hele verden.
Undervisningen foregår ofte i projektgrupper med input fra undervisere og gæstelærere, i laboratorier og i projekter med virksomheder. Under uddannelsen møder du mange af de virksomheder, som du kommer til arbejde sammen med i løbet af din videre karriere.
I praktikken kan du i 20 uger prøve kræfter med opgaver som klimaingeniør i en dansk eller udenlandsk virksomhed. Det kan være rådgivende ingeniørvirksomheder, kommuner, NGOer og lignende.
Målet er at du som klimaingeniør efter 3,5 års uddannelse er klar til at gøre en forskel for virksomhederne – og samfundet. Du bliver Made to Make.
Københavns Professionshøjskole +
KPs læreruddannelse
Som lærer har du mulighed for at påvirke den grønne omstilling indefra.
EEO+
Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Kom og hør unge fra Erhvervsskolernes Elevorganisation fortælle, hvorfor de har valgt den uddannelse de har, hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse og hvad de laver i deres fag.
DTU +
Mød ph.d.-studerende fra DTU, som vil fortælle om deres forskningsprojekt og hvordan det potentielt kan bidrage til en bæredygtig udvikling af samfundet. De vil også fortælle, hvordan det er at være ph.d.-studerende på DTU, og hvorfor de har valgt en spirende karriere som forskere.
KNUD E. HANSEN+
Kom om mød skibsdesign virksomheden fra Helsingør. Vi designer alle typer fartøjer til verdensmarkedet og har gjort det siden 1937. Vores dygtige ingeniører arbejder i høj grad med energioptimering og grønne løsninger.
Monica Hartvigsen +
Monica arbejder bl.a. i sin ph.d. med bakterier der kan farve tekstiler.
Agrain +
Agrain arbejder med cirkulære fødevarer. ved at udnytte restproduktionen fra øl, kan de lave nye produkter vi kan spise.
BrickCycling +
BrickCycling laver nye mursten ud af gamle, knuste mursten, så materialet kan genbruges.
Grey Water Solution +
Grey Water Solution har lavet et system til at recirkulere badevand, der kan anvendes videre til toiletskyl.
Danmarks Tekniske Museum skaber indsigt, begejstring og debat om naturvidenskab og teknologi og inspirerer til kreativitet og innovation.
Danmarks Tekniske Museum
Fabriksvej 25
3000 Helsingør
4922 2611
uddannelsesdage@tekniskmuseum.dk
Danmarks Tekniske Museum skaber indsigt, begejstring og debat om naturvidenskab og teknologi og inspirerer til kreativitet og innovation.
Danmarks Tekniske Museum
Fabriksvej 25
3000 Helsingør
4922 2611
uddannelsesdage@tekniskmuseum.dk